Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Οι χειρότεροι τραυματισμοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό του τερματοφύλακα της Red Bull Saltzburg, Eddie Gustafsson, αποφάσισα να ασχοληθώ με τους χειρότερους τραυματισμούς στην ιστορία του αθλήματος.

Eddie Gustafsson (Saltzburg)

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με αυτόν του Gustafsson, στον αγώνα με την Leeds όπου στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης επιχείρησε έξοδο για να απομακρύνει την μπάλα προ του Λούκας Κραγκλ. Εκείνος με αντιαθλητική προβολή, βρήκε το πόδι του αντιπάλου του προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα κνήμης που μπορεί και να του στερήσει πλεον την καριέρα του.


Alan Smith (Manchester Un)

Εκτιμημένος από τον Alex Ferguson ως ο χειρότερος τραυματισμός στον οποίο ήταν μάρτυρας, το κάταγμα του Alan Smith που προσγειώνεται μετά από μια προσπάθεια του να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του από ένα foul χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους χειρότερους αθλητικούς τραυματισμούς. Χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλο παίκτη ο Alan Smith προσγειώθηκε αδέξια στο αριστερό του πόδι , καταφέρνοντας όχι μόνο να σπάσει το πόδι του, αλλά και να γυρίσει τον αστράγαλό του. Επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από ένα χρόνο.

Djibril Cisse (Liverpool FC)

Ο Γάλλος επιθετικός του ΠΑΟ είναι ένα ακόμα θύμα σοβαρού τραυματισμού. Στον αγώνα της Liverpool με τη Bluckburn, το πόδι του κολλησε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το γόνατό του να σπάσει σε 2 σημεία και ο ίδιος να μείνει εκτός γηπέδων για 3 μήνες.

Αlf Inge Haaland (Manchester City)

Ισως ο μόνος τραυματισμός που προκλήθηκε επίτηδες. Δράστης ο Roy Keane, όταν σε ένα Manchester derby, περίμενε στη γωνία τον Haaland, ο οποίος είχε χτυπήσει τον Keane σε παλαιότερη μονομαχία τους, αφήνοντάς τον εκτός δράσης για 16 μήνες. Μάλιστα ο Haaland είχε κατηγορήσει τη στιγμή που χτύπησε τον Keane, για θέατρο. Φυσικά αυτό δεν ξεχάστηκε ποτέ από τον Keane και όταν ήρθε η κατάλληλη ευκαιρία, κυριολεκτικά του τερμάτισε την καριέρα, τον Απρίλιο του 2001. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Keane δεν ενδιαφέρθηκε καν για τη μπάλα, ενώ κατευθύνθηκε μόνος του προς τα αποδυτήρια, πριν του δείξει ο διαιτητής την κόκκινη κάρτα.

Στο video θα δουμε πρώτα τη φάση για την οποία διαμαρτυρύθηκε ο Keane.

Eduardo (Arsenal)

Ο πολιτογραφημένος Κροάτης, χτυπήθηκε άσχημα από τον Martin Taylor, της Birmingham, τον Φεβρουάριο του 2008. Ο αμυντικός της Birmingham, πατάει τόσο δυνατά τον αστράγαλο του Eduardo, ο οποίος κόβεται στα δύο και αναγκάζει τον παίκτη να λείψει περίπου για ένα χρόνο από τα γήπεδα.

Κieron Dyer (West Ham)

Ο τραυματισμός του, τον Αύγουστο του 2007, έχει κοστίσει όσο κανένας άλλος στον μέσο της West Ham. Τα "σφυριά" αντιμετώπιζαν τη Bristol Rovers στο Memorial Stadium, στα πλαίσια του Carling Cup, και σε μια μονομαχία του Dyer με τον Joe Jacobson, έσπασε το πόδι του σε δύο μέρη, στην περιοχή του καλαμιού. Ο μέσος της West Ham, δεν έχει αγωνιστεί από τότε.

Aaron Ramsey (Arsenal)

Ο αμυντικός της Stoke, Ryan Shawcross έπεσε με πολύ μεγάλη δύναμη πάνω στα πόδια του 19χρονου, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον αστράγαλο του πιτσιρικά να "κρέμεται" στον αέρα. Οι εκτιμήσεις των γιατρών κάνουν λόγο για διάστημα απουσίας, μεταξύ έξι και εννέα μηνών, αλλά από τη στιγμή που οι ίδιοι γιατροί χαρακτήρισαν τον τραυματισμό του, παρόμοιο με αυτόν του Eduardo, ίσως ο νεαρός επιστρέψει σε ένα χρόνο. Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχει επίδραση στην καριέρα του.

1 σχόλιο: