Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Φωτιά στα Play-off


Οι «κίτρινοι» ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια του κυπέλλου και κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος τον Ολυμπιακό, που την «πάτησε» από την άμυνά του, ενώ ήταν χλωμός και επιθετικά, αφού πίεσε αρκετά στην επανάληψη, αλλά ήταν ανούσιος.Ανύπαρκτος επιθετικά ήταν και ο Άρης, έως ότου να πάρει τα πάνω του ο Αντού. Ο Κούπερ είχε έτοιμο τον Ντέιλι για να αλλάξει τον Αμερικανό από το 30’, όμως, από εκείνο το σημείο τον είδε να ανεβάζει στροφές. Ο Αντού πήρε τα μέτρα του Γκαλίτσιου και προκάλεσε ρήγματα στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Οι δύο Αμερικανοί του Άρη… χάζεψαν τον Ολυμπιακό και οδήγησαν τον Άρη, στη σπουδαία νίκη με 2-0, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο δαιμόνιος Αντού που σέρβιρε το πρώτο γκολ και ο Τζόνσον που έβαλε και τα δύο (40’, 92’), κάνοντας όλη τη δουλειά για την ομάδα του.
Στο 30’ από δική του ενέργεια το πλασέ του Κόκε φεύγει άουτ, ενώ στο 31’ ήταν η σειρά του Νέτο να σουτάρει δίχως να βρει τον στόχο. Στο 40’, όμως, ο Αντού έκανε τον Κούπερ να ακυρώσει οριστικά την αλλαγή του. Από τη σέντρα του, ο έτερος Αμερικανός, ο Τζόνσον πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά προ του Μπράβο και έγραψε το 1-0. Στη πρώτη ουσιαστικά φάση μες την αντίπαλη περιοχή, ο Άρης πήρε το προβάδισμα και μπήκε στη θέση του οδηγού εν όψει του δευτέρου μέρους. Λίγο έλειψε πάντως, να απαντήσουν άμεσα οι «ερυθρόλευκοι», αλλά το αριστερό δοκάρι έσωσε τον Σηφάκη, στη σέντρα σουτ που έκανε στο 42’ ο Μπράβο και ενώ ο διεθνής γκολκίπερ βρήκε ελάχιστα (αλλά όσο χρειαζόταν) τη μπάλα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μπάντοβιτς αντικατέστησε τον Λεονάρντο με τον Ντάρμπισιρ, γυρίζοντας το σύστημα του από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Ο Όσκαρ πήγε αριστερά και δίπλα ο Άγγλος δίπλα στον Μήτρογλου. Άμεσα μάλιστα, ο Ντάρμπισιρ έκανε αισθητή τη παρουσία του, αφού το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή στο 52’, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και αφού πάλι ο Σηφάκης βρήκε λίγο τη μπάλα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (53’), ο Άρης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Ο Αντού εξέθεσε και πάλι τον Γκαλίτσιο, που έπεσε άτσαλα επάνω του και ο Δαλούκας υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κόκε ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, ο Νικοπολίδης τον «ψάρεψε» στη δεξιά του γωνιά και απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.
Ο 39χρονος γκολκίπερ κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και μαζί ζωντανό και το ενδιαφέρον του ματς, που άλλαξε προς το καλύτερο στη συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο και βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν, με αποτέλεσμα να βρεθούν πια και αρκετοί χώροι για τον Άρη, προκειμένου να τρέξει στη κόντρα.
Το παιχνίδι άνοιξε, απέκτησε καλό ρυθμό και μια άγρια ομορφιά, όσο κυλούσαν τα λεπτά. Ο Ντάρμπισιρ έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό, που παράλληλα βελτίωσε τη κυκλοφορία του, όμως, δεν έλυσε το πρόβλημα του στην τελική προσπάθεια. Πίεσαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά κλασικές ευκαιρίες δεν έκαναν, αφού τα «χαλούσαν» πάντα έξω από την περιοχή.
Ο Μήτρογλου σκόραρε στο 56΄έπειτα από την πάσα του Λούα Λούα, όμως, το τέρμα σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι με καλή αμυντική λειτουργία και τους Νασούτι, Γκιάρο να κάνουν εξαιρετική δουλειά στο κέντρο της άμυνας, κράτησαν το μηδέν και πήραν αυτό που ήθελαν.
Κατάφεραν μάλιστα, στο φινάλε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και πάλι με τον Τζόνσον. Από το λάθος γύρισμα του Μέλμπεργκ προς τον Νικοπολίδη, ο Αμερικανός πήρε την μπάλα, τον απέφυγε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, χαρίζοντας στον Άρη τη νίκη.
Μια νίκη που έβαλε φωτιά στη μάχη των πλέι οφ και την ομάδα του Κούπερ γέρα στο κόλπο για την πρωτιά. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν από 4 βαθμούς, ο Άρης πήγε στους 3 και η ΑΕΚ στους 2.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου