Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τπν Suarez

O Ουρουγουανός αρχηγός του Ajax αποτελεί τον διακαή πόθο του Ser Alex, γι' αυτό λοιπόν και το αφιέρωμα, για να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

1) Το πλήρες όνομά του είναι Luis Alberto Suarez Diaz.
2)Γεννήθηκε στο Salto της Ουρουγουάης στις 24 Ιανουαρίου του 1987.
3) Ξεκίνησε την καριέρα του στη Nacional όπου πέτυχε 12 γκολ σε 29 εμφανίσεις.
4)Αφησε την χώρα του για το την ευρώπη σε ηληκία 19 ετών και πιο συγκεκριμένα για την Groningen για 800.000 €. Τα 10 του γκόλ σε 29 εμφανίσεις τράβηξαν την προσοχή πολλών συλλόγων αλλά εκείνος προτίμησε να παραμείνει στην Ολλανδία και στον Ajax, κάνοντας την Groningen πλουσιότερη κατά 7.5 εκατ €.
5) Ο κάτοχος του τίτλου του ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Ολλανδία πέτυχε 35 γκολ σε 33 συμμετοχές. Συνολικά στον Αίαντα έχει 74 γκολ σε 97 εμφανίσεις.
6) Χρίστηκε αρχηγός του Ajax στο ξεκίνημα της περιόδου, σε ηληκία μόλις 22 χρόνων μετά και την αποχώρηση του Vermaelen για την Άρσεναλ.
7)O Oυρουγουανός είναι κάπως θερμόαιμος καθώς έχει σχεδόν τόσες κάρτες όσα και γκολ. Μάλιστα στο ντεμπούτο του με την εθνική αποβλήθηκε πέντε λεπτά πριν τη λήξη.
8) Πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για τον παίκτη όπως οι Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City και Tottenham. Ο προπονητής του Ajax δήλωσε πάντως πως ο Suarez δεν θα έφευγε για μια ομάδα σαν την Tottenham. Θα έφευγε μόνο για να πάει σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της ευρώπης.
9)Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2013 και δε βιάζεται να φύγει από το Amsterdam. Άλλωστε, όπως λέει περνάει καλά εκεί και θα ήθελε να το εξαντλήσει.
10) Ο Suarez πέτυχε 6 τέρματα στην αναμέτρηση με την σαφώς κατώτερη WHC Wezep σε αγώνα κυπέλλου τον περασμένο Δεκέμβρη. Ακολουθούν τα στιγμιότυπα...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου