Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πόσοι άλλοι ξένοι?

Μέσα στις μεταγραφές που γίνονται και γράφονται μπορεί κάποιος να μην προσέξει ότι στην ΑΕΚ αρχίζει να υπάρχει συνωστισμός ξένων... Μπορεί να ακούστηκαν κάπως οι μεταγραφές του Αργυρίου και Ματετζίδη και ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια να έχει 80% Έλληνες στο ρόστερ της αλλά αν κάποιος καλοκοιτάξει τους μεταγραφικούς στόχους τις Ένωσης σε συνδυασμό με τους νεοαποκτηθέντες και τους είδη υπάρχοντες παίκτες στην ομάδα θα καταλάβει ότι η ΑΕΚ σε λίγο καιρό θα ψάχνει ομάδες να δανήσει ή και να πουλήσει (ξένους)παίκτες καθώς οι θέσεις των ξένων παικτών είναι καθορισμένες (5 θέσεις ξένων μπορεί να έχει μία ομάδα)

Από πέρυσι είναι οι Λούκατς, Γιαχάγια, Μπλάνκο, Λεονάρντο ο Μπερνς (γυρίζει από το δανεισμό), ενώ αποκτήθηκε (τα τυπικά απομένουν) και ο Βραζιλιάνος Έντερ. Παρά ταύτα ακούγονται τα ονόματα του Σενεγαλέζου Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και του Νιγηριανού Έλντερσον (ο Ζεοβάνι που επίσης απασχολεί έχει κοινοτικό διαβατήριο). Πρόκειται για δύο περιπτώσεις παικτών που δεν έχουν κοινοτικό διαβατήριο και με την απόκτησή του θα... φουλάρουν ακόμη περισσότερο οι θέσεις των ξένων.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να χαλάσει η μεταγραφή του Ντιόπ γι' αυτό το λόγο. Από τη στιγμή που όλα πάνε κατ' ευχήν και ο Σενεγαλέζος συμφωνήσει με την ΑΕΚ τότε θα έρθει. Και έτσι ξεκινούν τα... σενάρια. Το κυριότερο θα είναι να πωληθεί ο Μπλάνκο. Ακόμη επικρατεί και εκείνο που θέλει τους είτε τον Γιαχάγια, είτε τον Λούκατς είτε και τους δύο μαζί, να δίνονται δανεικοί.

Ίσως αυτός ο συνωστισμός στους ξένους, να έχει «παγώσει» και τη μεταγραφή του Έλντερσον. Ο αριστερός μπακ φαίνεται να είναι σταντ μπάι από την ΑΕΚ, καθώς εκκρεμή η υπόθεση Τζαβέλλα, αλλά και το θέμα του Ντιόπ. Στην ΑΕΚ επίσης υπάρχει η αναμονή στο θέμα της ελληνικής υπηκοότητας που κυνηγά εδώ και καιρό ο Λεονάρντο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί ο «Λεό» να πολιτογραφηθεί Έλληνας, όπερ σημαίνει ότι αδειάζει μία ακόμη θέση. Στην ΑΕΚ προσπαθούν να ζυγίσουν τα πάντα και σε αυτό το θέμα και έχουν βάλει ως προτεραιότητα τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Σίγουρα λοιπόν ακόμη και έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα, θα πρέπει να φύγει κάποιος εκ των ξένων, με φαβορί να είναι οι Λούκατς, Γιαχάγια, αλλά και Μπλάνκο.

1 σχόλιο:

  1. πολυ σωστη αποψη με πειστικα επιχειρηματα!!
    δεσμεουοταν ο παππας για ελληνοποιηση του ροστερ,μηδεν εις το πηλικο...μετα μη διαμαρτυρονται για αδιαφορια και ελλειψη αγαπης για την ομαδα απο πλευρας παικτων...παλι θα γεμιζει μισθοφορους η ομαδα(οπως και στον οσφπ)....οσο για ματετζιδη και αργυριου,δε ξερω κατα ποσο μπορουν να σταδιοδρομησουν στην αεκ,οχι με βαση την ποιοτητα τους,αλλα με βαση τα μυαλα που κουβαλανε οι ελληνες παραγοντες...παλι δανεικους θα του στελνουν στην αναγεννηση καρδιτσας και στη νεα ιωνια...κατα τ'αλλα,βρηκαν τη λυση παλι,10 παικτες θα παρουν φετος το καλοκαιρι,παλι θα φτιαχνουν καινουρια ομαδα και παλι θα εχουν χασει το πρωταθλημα απο τον οκτωβρη...αμ ετσι δεν πας μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή