Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μέχρι και αποβολή…

... προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν πριν και μετά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ

Το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι να θεωρηθούν τα επεισόδια ως μεμονωμένα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ήδη δις υπότροπος οπότε θα πρέπει να τιμωρηθεί με 1 ή 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο από 40.000 έως 160.000 ευρώ.

Στο αμέσως επόμενο σενάριο τα επεισόδια θα θεωρηθούν ως εκτεταμένα στο οποίο πάλι ο Ολυμπιακό είναι υπότροπος και κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας από 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 140.000 έως 300.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα άσχημα για τον Ολυμπιακό αφού σε περίπτωση που ο φροντιστής του ΠΑΟΚ θεωρηθεί αξιωματούχος αγώνα (κάτι που πρέπει να γίνει αφού είναι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα) τότε πέρα από την τιμωρία της έδρας και το πρόστιμο θα τιμωρηθεί και με αφαίρεση τριών βαθμών. Ενώ στην περίπτωση που η επίθεση μετατραπεί σε τραυματισμό αξιωματούχου αγώνα τότε Το άρθρο 19 παράγραφος 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, προβλέπει αποβολή της ομάδας απ' όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις για 1 έως 3 μήνες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι όποια και να είναι η τιμωρία του Ολυμπιακού θα ισχύσει από τη νέα περίοδο.


1 σχόλιο: