Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κυριακη κοντη γιορτη

Χθες απολαυσαμε τα δυο παιχνιδια που διεξηχθησαν στο Παρισι οπου επιβεβαιωθηκαν τα φαβορι.Η Μπαρτσελονα και ο Ολυμπιακος οι δυο πιο σταθερες ομαδες φετος στην Ευρωπη ειναι ετοιμες να μας καθηλωσουν στους καναπεδες μας τη Κυριακη το βραδυ.Ευχη ολων ειναι να κερδισει ο καλυτερος και ο ικανοτερος.Εικαζω οτι θα παρακολουθησουμε ενα εξαιρετικο τελικο αναλογο με εκεινο που ειχε γινει πριν απο 3 χρονια αναμεσα στο Παναθηναικο και τη Τσσκα.


Οι αγώνες
Συγχωρεστε με αλλα δεν ειχα τη δυνατοτητα να παρακολουθησω το πρωτο χρονικα αγωνα εξαιτιας καποιου μαθηματος στο οποιο παρευρισκομουν γι'αυτο το λογο δεν εχω να κανω καποιο σχολιο επ'αυτου.Το τελικο σκορ ηταν 64-54 υπερ της Μπαρτσα.
Ευτυχως ομως μπορεσα και μυηθηκα σ'αυτη τη μπασκετικη μυσταγωγια του δευτερου αγωνα.Η προβλεψη για τη τελικη εκβαση του αγωνα ηταν ευκολη αν ο Ολυμπιακος παρεσυρε τη Παρτιζαν σε ενα γρηγορο ρυθμο τοτε θα κερδιζε και τον αγωνα αν ομως Παρτιζαν κατεφερνε να παει τον αγωνα σε αργο τεμπο ο Ολυμπιακος θα ειχε προβλημα.Υστερα απο ενα μουδιασμενο ξεκινημα ο Ολυμπιακος με την εισοδο του Παπαλουκα ο οποιος εκανε μια εμφανιση αναλογη των χρυσων χρονων του στη Τσσκα καταφερε να μειωσει στο τελος του δεκαλεπτου σε 17-15 με ενα τριποντο του Μιλος.Στη δευτερη περιοδο καταφερε και ισοφαρισε με ενα τριποντο του Μπουρουση και προηγηθηκε στο τελος του ημιχρονου με 5 ποντους.Στη τριτη περιοδο ο Ολυμπιακος εδειχνε να εδραιωνει το προβαδισμα του στους 6 ποντους σε ενα κομβικο σημειο ομως ο Σχορτσιανιτης εκανε λαθος πασα και ο Μακαλεμπ καρφωσε δυνατα.Εκει η Παρτιζαν ανεκτησε το μομεντουμ του αγωνα και ισοφαρισε στο τελος της τριτης περιοδου.Οπως ηταν φυσιολογικο πηρε προβαδισμα με εξι ποντους στη τεταρτη περιοδο.Εκει που ολα εμοιαζαν χαμενα υστερα απο δυο συνεχομενα ταιμ αουτ του Γιαννακη ο πιο ακριβοπληρωμενος παικτης στην Ευρωπη αποφασισε να κανει την εμφανιση του στο γηπεδο μετα απο τριαντα υποτονικα λεπτα.Ο Ολυμπιακος ισοφαρισε ενα λαθος του ομως σε μια κρισιμη επιθεση εδωσε την ευκαιρια στην Παρτιζαν να παρει βραχια κεφαλη 2 ποντων.Με 6.5 δευτερολεπτα να απομενουν η εντολη ηταν σουτ του Μιλος οπως και εγινε.Η πορεια της μπαλας φαινοταν να ειχε αλλοιωθει και να κατευθυνοταν εκτος στεφανης εκει ομως ο Τζος ως απο μηχανης θεος καρφωσε υστερα απο τη σεντρα του Μιλος.Καπου εκει ολα τελειωσαν για την Παρτιζαν στην παραταση που ακολουθησε ηταν εμφανης η ελλειψη δυναμεων των παικτων της και ο Γιανναρος με τρια συνεχομενα επιθετικα ριμπαουντ εβαλε ταφοπλακα στα ονειρα των Σερβων.Ο Μιλος με ολυμπια ψυχραιμια ειχε τεσσαρις στις τεσσαρις βολες στην παραταση και κλειδωσε την προκριση.

1 σχόλιο:

  1. popo... an den egrafes autes tis paparies ti wraia pou 8a itan... ti mustagwgies kai malakies... episis kaneis de se rwtise gt den eides ton prwto agwna... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή